Kérdés:
Egységes a nap gravitációs mezője?
Bob516
2020-07-04 20:36:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megértem, hogy a Naprendszer sziklás testei mind gravitációs rendellenességeket mutatnak. Van-e gravitációs anomáliája a napnak? Ha igen, akkor eléggé megkülönböztethetőek-e, hogy befolyásolják a Parker Solar Probe pályáját?

Egy válasz:
David Hammen
2020-07-05 02:28:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Nap forog, körülbelül 24,5 napot vesz igénybe egy forradalom befejezése az Egyenlítőnél, kissé hosszabb a pólusoknál. Ettől a Nap kissé egyenlítői domborúvá válik, ami viszont azt jelenti, hogy a Nap gravitációs mezője nem egészen egyenletes. A Nap J 2 -ja nagyon kicsi, és a hatása jól ismert.

A nagyon nagy csillagok aszimmetrikusak, mivel közel vannak az Eddington-határhoz. A Nap túl kicsi a csillag ahhoz, hogy olyan gravitációs rendellenességekkel rendelkezzen, amelyeket nagyon nagy csillagok és sziklás bolygók mutatnak be.

Ez nagyon érdekes, ezért megkérdeztem [Hogyan teszi az Eddington-határ aszimmetrikusvá a csillagok gravitációs mezőjét?] (Https://astronomy.stackexchange.com/q/36812/7982)


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...