Kérdés:
Senki sem gondolta a csillagász közösségben, hogy a LEO-ban 12 000 új műhold jelenthet problémát?
uhoh
2019-12-08 06:57:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez a válasz a Lehet-e / lehet-e megfeketíteni a Starlink műholdakat? megemlíti az Űrhírek SpaceX-ét a Starlink műholdak javításán, hogy ne zavarják a csillagászatot, ahol a SpaceX operatív vezérigazgatóját, Gwynne Shotwellt idézik, aki a következőket mondja:

Shotwell elismerte, hogy a műholdak első tervezésénél a cégben senki sem számított a problémára.

Senki sem gondolt erre” - mondta a nő. „Nem gondoltunk rá. A csillagász közösség nem gondolt rá.

Kérdés: A csillagász közösségben senki nem gondolta idő előtt, hogy 12 000 új műhold van Lehet, hogy a LEO jelent problémát?

A SpaceX behatolt a csillagászati ​​megfigyelő közösség orra alá azzal, hogy "kicsi" -et indított ( a SpaceX 4425 műholdas konstellációja - mi a módja az őrületnek?) és akkor akár 12 000 műhold "sodródása" anélkül, hogy bárki észrevenné? Vagy valóban volt valami jó ötlete a közösségnek, hogy ez valószínűleg problémát fog jelenteni?


fyi, ez nem biztos, hogy megáll 12 000-nél:

Space News: A SpaceX benyújtja a papírokat további 30 000 további Starlink műhold

WASHINGTON - A SpaceX felkérte a Nemzetközi Távközlési Uniót, hogy rendezzen spektrumot további 30 000 Starlink műhold számára .

A SpaceX, amely már messze tervezi a világ legnagyobb, alacsony Föld-pályájú szélessávú konstellációját, az elmúlt hetekben papírokat nyújtott be akár 30 000 további Starlink műholdra a 12 000-et már jóváhagyott az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága.

enter image description here

A SpaceX egyszer működhet 42 000 Starlink műhold, ha 30 000-et épít és indít azon 12 000 mellett, amelyre már FCC jóváhagyással rendelkezik. Hitel: SpaceX

It.is.a.mess. És nem mondják, hogy senki sem gondolt erre. Túl sok ember vesz részt benne. A fórumokon kritizálták azt a napot, amikor a pézsma bejelentette. Hát majdnem. A hanyag remerknek űrtávcsöveket kellett építenie, és megfeledkeznie kellett a földi csillagászatról: - /
https://xkcd.com/2274/
https://phys.org/news/2020-03-eso-impact-satellite-constellations-astronomical.html
@KeithMcClary köszi! [a pdf nyílt hozzáférésű] (https://www.aanda.org/component/article?access=doi&doi=10.1051/0004-6361/202037501). Még nem kezelik a műholdak összetett alakját vagy azt, hogy nagy lapos felületet tartalmaznak, és nem lehet közelíteni diffúz szórással. [Milyen hozzáállása lesz a Starlink műholdaknak különböző pályán?] (Https://space.stackexchange.com/q/40794/12102)
@KeithMcClary Az imént linkeltem ezt a cikket a [Mi okozza ezt az ívet az éjszakai égbolton, ahol a háttér világosabb egyik oldalon, mint a másik?] (Https://earthscience.stackexchange.com/q/19456/6031)
Kettő válaszokat:
Aaron F
2019-12-10 02:50:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

- Senki sem gondolt erre - mondta. „Nem gondoltunk rá. A csillagász közösség nem gondolt rá. ”

Micsoda ostobaság. A SpaceX vagy hazudik, vagy nem vesződött azzal, hogy más véleményeket keressen.

Az asztrofotósok évek óta panaszkodnak a fényképeiket elrontó műholdakra. Amikor bejelentették a Starlinket, a csillagászok még hangosabban panaszkodtak.

Látogasson el bármelyik népszerű csillagászati ​​fórumra, és keressen rá a "starlink" kifejezésre, és nézze meg maga # 1 # 2.

Barry Jenekuns
2020-07-03 19:42:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ami a SpaceX-et és a csillagászati ​​közösséget nem védte, az nem az volt, hogy a műholdak hatással lehetnek a csillagászatra, hanem csak a Starlink műholdak fényereje.

"Mindannyian tudtuk, hogy a műholdak vannak jönni, de soha nem gondoltuk, hogy ilyen fényesek lesznek "- James Lowenthal, a Smith College csillagásza, ForrásEzt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...