Kérdés:
Részletes Tejútrendszer-térképet keres?
kiemorar
2020-08-28 14:21:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Felhasználói felület-tervező vagyok, aki egy sci-fi stratégiai videojátékon dolgozik.

Arra gondoltam, hogy tudna-e itt valaki segíteni? A Tejút felülről lefelé vetítését keresem, amely a tér régióit jelöli. Ez annak érdekében kezdődik, hogy szerver térképet készítsen a linkelt "mérkőzésekről".

Az Elite: Dangerous űrharci sim galaktikus projektje 42 szektorra oszlik (lásd a mellékletet), bár tudom, hogy a régiók többsége címkék kifejezetten a játékhoz készültek. Nyilvánvalóan nem akarom ezt lemásolni, ezért kíváncsi voltam, létezik-e tudományosabb változat, amelyre alapozhatnánk a terveket.

Léteznek-e a tudományban a Tejútrendszer regionális térképei? Vagy pusztán egy sci-fi dolog?

Minden gondolat nagyra értékelhető.

-Kie

Elite Dangerous Milky Way Map

a legjobb térkép a gaia által készített, amelynek állítólag a helyi csoport összes régióját meg kell mintáznia ... Az ESA és a Wiki információi tovább vezetnek: https://sci.esa.int/web/gaia
Négy válaszokat:
James K
2020-08-28 16:05:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem létezik.

Valójában meglehetősen nehéz meglátni a tejes út alakját, mert benne vagyunk. A távolabbi részek eltakaródnak a közelebbi mögött, és nagy része láthatatlan. (Úgy gondoljuk, hogy egy szupernóva körülbelül 50 évente fog bekövetkezni egy Tejútrendszer nagyságú galaxisban, de közel 400 év alatt egyiket sem látták, így még hatalmas fényes események is rejtve vannak.)

Ott durva térképek, amelyek semleges hidrogén rádiófelvételén alapulnak, de ezek homályosak és műtárgyak, így a térkép egy része láthatatlanná válik, és úgy tűnik, hogy egy része erősen a Nap felé mutat. A tejes út Wikipédián jól ismert képei ugyanolyan jó benyomást tesznek a művészre, mint bármely más.

Kíváncsi lennék, hogy (a) vannak-e ésszerű térképeink az Andromeda galaxisról, és (b) az OP örömmel költöztetné-e oda a játékát?
említették, és nem rossz kiáltás, de a Tejútrendszerre koncentrálva tartjuk :)
A Tejútról valójában felülről nézve vannak becslések. Például lásd az idei Reid és Zheng című művet (szintén válaszként közzé). Jobb lehet azt mondani, hogy még csak alig kapunk elegendő információt ahhoz, hogy hitelesen becsülhessük meg felülről a képet, és ezek a becslések javulni fognak.
kiemorar
2020-08-28 17:21:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A közzététel óta a Galaxy Map -et olvastam, és rábukkantam a Gaia csillagsűrűség-térképre. Azt hiszem, ez nagyjából alkalmas arra, amire szükségem van. Ez egy felülről lefelé mutató térkép, amely a Gaia csillagsűrűség-információk alapján 4500 pc-re esik a naptól.

Azért szerkesztettem, hogy ez inkább válasz, és ne komment legyen. Vegye figyelembe, hogy a "térkép" nem az egész galaxis térképe, hanem csak egy kis régió. A galaxis körülbelül 30 kpc átmérőjű, és ennek sugara 4,5 kpc, középpontjában a nap.
Köszönöm James, ezt nagyra értékelem, és azért, mert rámutattam a távolságra.
+1; Azt hiszem, a legjobb térképeket megtalálja a galaxymap.org oldalon.
MEMark
2020-08-29 22:43:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Star Trek sci-fi franchise néhány térképet tartalmaz a tejes útról. Talán hasznosnak találhatja őket.

Példa

enter image description here

Sziasztok, valójában megvan a Star Trek: Csillagdiagramok könyv, nagyon hasznos
@kiemorar Köszönöm, gondolom, meg kell néznem azt a könyvet. : P
elég drága az Amazon-on, mivel elfogyott, úgy gondolom, hogy a fenti illusztráció a könyvből származik.
Eric Towers
2020-08-31 07:28:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Örülhet a Reid és a Zheng térképeknek (többféle felbontásban, koordinátakerettel vagy anélkül, napsütéssel vagy anélkül, valamint ferde szögből is elérhetők).

Early 2020 approximate best guess of the overhead view of the Milky Way

előnyomatuk leírja módszerüket több parallaxis mérésére, valamint számos más adatforrás beépítésére (például Wegg, Gerhard és Portail becslése a mag rúdjának helyéről és méreteiről). Az első linktől kezdve: "Ez jelenleg a tudományosan legpontosabb megjelenítés a Tejútrendszer megjelenéséről."

Természetesen, ha a kép (ek) használatát választja, kérjen engedélyt.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...