Kérdés:
Levághatok egy darabot a Napról?
Kevin Teljeur
2018-02-26 23:14:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vigyél velem. Ezt szeretném elmagyarázni a 6 és fél éves gyerekemnek.

Ha minden dolog egyenlő lenne, egy megfelelő eszközzel, egy gigantikus űrkéssel nyúlhatnánk a Naphoz, levághatnánk egy darabot a nap? Szeletet venni belőle? Végül egy hidrogén- és héliumtesttel végzünk, vagy lehetetlen bármit is kinyerni belőle?

Tudom, hogy a Nap egy hatalmas plazma gömb, a puszta tömeg tömöríti a gázt a gravitáció révén fúziót érnek el. Ténylegesen azt kérdezik tőlem, hogy mi történik, ha megpróbál egy darabot venni abból a plazmából? A mi napunkból?

Szavazom ennek a kérdésnek a témán kívüli lezárására, mert ez nem igazán csillagászat, hanem meglehetősen furcsa "mi lenne, ha" kérdés.
Elfogadható. Egy tényleges, valódi választ reméltem - nincs más szakértői csoport ebben a témában!
Ez egy fizikai kérdés, de a csillagok fizikáját a csillagászat és az asztrofizika közösség kivételével mindenki figyelmen kívül hagyja, ezért szeretném itt nyitva tartani.
Három válaszokat:
Anders Sandberg
2018-02-27 01:50:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az az ötlet, hogy anyagot távolítsanak el a napból üzemanyagként vagy annak élettartamának meghosszabbítása érdekében, " csillagemelésnek" nevezik. Különböző hipotetikus módszereket javasoltak, ideértve az atmoszféra egyes részeinek melegítését vagy mágneses mezők segítségével történő összenyomását. Saját kísérleti javaslatom az, hogy ezeket kombinálom a káoszszabályozással a turbulencia manipulálásával a koronatömegek kívánt irányba történő kilökése érdekében.

A probléma nem csak abban áll, hogy meleg a nap (5777 K a felszínen), hanem az is, hogy a hatalmas mágneses térrel könnyen felkutatható anyag meglehetősen ritka plazma - nem kell szerezzen be annyi anyagot a hatalmas méretek ellenére. Természetesen érdemes kisebb és kényelmesebb gömbbé tömöríteni a plazmát, de most az ideális gáztörvény azt mondja, hogy arányosan felmelegszik - ahhoz, hogy hűvös hidrogéngömböt kapjon, lassan le kell véreznie ezt a hőt.

Ezért gondolom, hogy valószínűleg a Dyson gömbök a legegyszerűbb módja a kezdésnek.

Várni fogok holnapig, de ez nem ésszerűtlen válasz a praktikumokra, miközben figyelmen kívül hagyom kérdésem fantasztikus aspektusát. Jó cucc.
Ezt fogom elfogadni a legésszerűbb válaszként, amellyel dolgozhatok. Köszönöm - most próbáld meg formázni ezt a lányomnak! Ugye nem éppen ez a Stack webhely a legkényelmesebb humor?
@KevinTeljeur - Köszönöm. A gyerekeknek szóló fizika újrafogalmazása önmagában is lenyűgöző téma. Itt érheti el valójában, hogy megértette-e magát. Sok szerencsét!
user21598
2018-02-27 00:04:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eddig nem rendelkezünk technológiával a Napok erőforrásainak összegyűjtésére, a Napelemek mellett itt a Földön. A Dyson gömbje egy elméleti technológia, amely képes kiaknázni a Napok energiáját. Biztos vagyok benne, hogy a NASA dolgozik a megoldáson, de 5600 fokos. Celsius / 10 000 Fahrenheit, még a titán sem képes ellenállni a legközelebbi csillagunkkal való szoros találkozásnak, még kevésbé megragadva belőle egy darabot. A Parker Solar Probe egy tervezett misszió a Naphoz, 2018 nyarán. A szonda állítólag megközelíti a Napot és 3,67 millió mérföldre kering a felszíntől. Meg kell néznünk, hogy nagyon sokáig tart-e. Látnunk kell!

Valójában kevés köze van a feltett kérdéshez.
James K
2018-02-27 21:52:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az "űrkés" nem önindító: Nem lehet késsel levágni a plazmát, mert gázként viselkedik, nem pedig szilárd anyagként. Semmit sem tehet a napba, sem a közelébe nem mehet, mert az elég forró ahhoz, hogy elpárologjon bármi . Minden olyan koncepció, amely magában foglalja a "felszíni repülést és a hidrogén felszívását", nem fog működni.

A nap közelébe kerülni nehéz. 30 km / s sebességgel kering a nap körül. Ha közel akarsz kerülni a naphoz, akkor sokat kell lassítanod, ami sok üzemanyagot igényel. Aztán, hogy távol legyél a naptól, újra fel kell gyorsulnod. Ez sokkal több üzemanyagot igényel, sokkal többet, mint amennyit remélhetőleg összegyűjthet a naptól.

Lehetőség van hidrogén összegyűjtésére anélkül, hogy a nap közelébe kerülne. A napszélből hidrogént és héliumot gyűjthet. . A nap lefújja a plazmát a felületéről, és ezt mágneses mezők segítségével lehet összegyűjteni. Ez a "szél" nem túl sűrű: kb. 3-6 atom / cm³. Tehát egy nagyon nagy régiót kell hosszú időre kinyernie, hogy ésszerű gázmennyiséget kapjon. Ez a gáz forró (36000 fok) töltésű (plazma) és diffúz.

Az orbitális mechanikája ki van kapcsolva - a parabolikus vagy hiperbolikus repülés a sebesség növelése érdekében a "csúzli" hatással lehetővé teszi, hogy szépen és közel jusson egymáshoz.
A körkörös pályáról parabolikusra v-ig tartó delta jelentős.
Rendben, - Nem követeltem, hogy a Földről induljunk.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...