Kérdés:
Milyen stratégiát kell alkalmaznunk a Planet 9 és más KBO-k felfedezéséhez?
questionhang
2016-11-18 07:57:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mi a különbség a Sedna, a 2012vp 113 és a feltételezett Planet 9 felfedezései között?

Mindegyiknek mély infravörös felmérésre van szüksége az ekliptikus síkon, de a P9-nek sokkal mélyebb felmérésre van szüksége?

Távol vagyok a szakértőtől, de Sednát a látható fény fedezte fel. Spitzer láthatóan a felfedezéskor nem láthatta. A https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2004/16mar_sedna Planet 9-nek sokkal jobban láthatónak kell lennie, mint Sedna az infravörösön, tekintettel arra, hogy várhatóan melegebb felületi hőmérséklet marad a kialakulási hőből, de kevésbé látható a visszavert napfényben.
A Szaturnusz pályájának precíz mérése, Cassini hosszú küldetésének köszönhetően, gravitációs hatása révén hozzájárult a potenciális 9-es bolygó tulajdonságainak korlátozásához. Talán hasznos lehet az Uránus vagy a Neptunusz keringője.
Kettő válaszokat:
CKA
2018-06-18 12:58:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez a kérdés már tárgyalja a 9. bolygó felfedezésének kihívásait.

A hipotetikus 9. bolygó legfőbb problémája Sednához és a 2012 VP113-hoz képest:

Sednának és a 2012 VP113-nak olyan pályái vannak, amelyek messzire nyúlnak, de jelenleg a perihéliumuk közelében vannak, így megfigyelhető volt a látható fény spektrumában. A 9. bolygó pályája messze van, vagy legalábbis jelenleg az afélió közelében van. Ellenkező esetben valószínűleg már felfedezték volna.

Szintén a bolygó pályája valószínűleg az ekliptika felé dől, és nagyon lassan mozog a háttérben lévő csillagokhoz képest.

Ebben a helyzetben a sugárzásának maximuma a távoli infravörös tartományban bocsátódik ki, és a Tejútrendszer háttér előtt halad.

Összefoglalva tehát:

Hosszú távú megfigyelésre lenne szükségünk távoli - infravörös képességű, űrhajós, távcső (mivel a légkörünk elnyeli az infravörös sugárzást), amelynek tartalmaznia kell a Tejút hátterét. A távcsőnek képesnek kell lennie a halvány infravörös források érzékelésére. Szerencsénk lehet, és a 9. bolygó véletlenül elhalad egy csillag előtt, miközben megfigyeljük. Ezután optikai távcsővel kaphattuk meg első tippünket. De ez tiszta szerencse, és nem tudunk erre tervezni.

WISE már megpróbálta megtalálni a 9. bolygót, de nem találta meg. A James Webb távcső lehet az egyetlen eszközünk, amely képes közvetlenül felfedezni a 9. bolygót. De nem úgy tervezték, hogy véglegesen felmérje az ég egy területét, bár megerősíthet egy megállapítást.

A Gaia valószínűleg észlelheti a 9. bolygót, ha véletlenül elhalad egy csillag előtt.

uhoh
2020-07-11 09:29:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Phys.org tudósai azt a tervet javasolják megállapítani, hogy a Kilenc bolygó ős fekete lyuk, ha a 9. bolygó ősfekete lenne, akkor a Vera C. Rubin Obszervatórium felismerheti. az üstökös törmelékektől való alkalmi akkréció megfigyelésével.

De nagy, ha.

Dr. Avi Loeb, ifjabb Frank B. Baird, a Harvard tudományprofesszora és Amir Siraj, a Harvard egyetemi hallgatója kifejlesztették az új módszert a külső naprendszer fekete lyukainak felkutatására az elfogott üstökösök megszakadásából eredő fellángolások alapján. . A tanulmány azt sugallja, hogy az LSST képes megtalálni a fekete lyukakat azáltal, hogy megfigyeli a kis Oort felhőobjektumok hatásának eredményeként fellépő akkréciós fellángolásokat.

"A fekete lyuk közelében az ahhoz közeledő kis testek megolvad a melegítés eredményeként a csillagközi közegből a gáznak a fekete lyukra történő visszahúzódásából "- mondta Siraj. "Amint megolvadnak, a kis testeket az árapály megzavarja a fekete lyuk, majd az árapályos állapotban megszakadt test a fekete lyukra jut." Loeb hozzátette: "Mivel a fekete lyukak természetüknél fogva sötétek, az egyetlen sugárzás, amellyel a fekete lyuk torkolata felé sugárzik, megvilágíthatjuk ezt a sötét környezetet."

Ez ArXiv preprintjükben Fekete lyukak keresése a külső naprendszerben az LSST-vel tovább tárgyaltuk, amelyet elfogadtunk az Astrophysical Journal Letters kiadványban. és a Time, valamint a Vera C. Reuben Obszervatóriumot korábban Nagy Szinoptikus Felmérési Teleszkópnak hívták. Mi az LSST most?Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...