Kérdés:
Van még egy holdja a Földnek?
Sathish
2014-12-19 16:42:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Csak arra gondoltam, hogy mekkora az esélye annak, hogy van egy olyan kis objektum (mondjuk kevesebb, mint 1 km, de több, mint néhány méter), amely a Föld körül kering, de nálunk észrevétlen maradt? Valójában folyamatosan keressük a Föld körüli teret keringő testek után?

Arra gondolsz, hogy a körülbelül 10 000 dollár körüli, körülbelül ekkora mesterséges test már ott van?
A föld a hold holdja, tehát technikailag igen, két hold van ~
Három válaszokat:
Conrad Turner
2014-12-19 18:52:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem szigorúan műholdak / holdak, de minden bizonnyal a társak 2010-es TK 7 ~ 300 m átmérőjűek, egy földi trójai. L4 pont és a ~ 5 km-es 3753 Cruithne a Földhöz záródó sajátos pályán.

LocalFluff
2014-12-19 17:33:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egy kilométer, dehogy! Ezt már régen tudták. A legtöbb ekkora aszteroidát már megtalálták, egészen a Marson túli aszteroidaövig. A Földnek nincs második holdja. De körülöttük mindig van néhány apró aszteroida, amelyeket a Föld gravitációja átmenetileg elfog. Itt van egy ilyen pálya vicces illusztrációja, nem ezt szeretnénk holdnak nevezni. Úgy gondolom, hogy csak egyet találtak, az 5 méter átmérőjű 2006RH120. Kisebb tárgyakat ma nem lehetne kimutatni, de bármelyik pillanatban valószínűleg sok méteres és almérő méretű aszteroida látogatja meg a Nap-Föld Lagrange pontokat. Papír erről.

Az űr még nincs beolvasva, de erre most teleszkópokat építenek. Ez egy újfajta csillagászat lesz, amely a váratlanokat keresi, és ki tudja, mi fog kiderülni ott a feketeségben. Az amatőr csillagászok ma is felfedezhetnek aszteroidákat a hátsó udvarban lévő távcsővel. Attól tartok, hogy a Gaia -hoz hasonló űrtávcsövek megölik hobbijukat, és hogy az égnek ez a klasszikus csillagászati ​​térképezése végre elkészül.

Riptide
2015-06-29 12:35:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az esélye annak, amit javasol, szinte nulla. Bár lehet, hogy folyamatosan vizsgáljuk a környező atmoszféránkat, hogy felderítsük a meteoritok töredékeit vagy tényleges meteoritjait, kivéve azokat a törmelékeket és mesterséges műholdakat, amelyeket mi magunk is a Föld körüli pályára állítottunk, jelenleg nincs második hold a körülöttünk keringő pályán tudásunk.

Van azonban egy elmélet, amely egy másik hold jelenlétét javasolja a múltban. Ennek az elméletnek megfelelően volt egy "Theia" bolygó, amely közvetlenül a föld közelében volt, és szoros ütközésen esett át a Földdel, és két holdat alkottak, amelyek végül összeforrtak, hogy kialakítsák azt az egyetlen holdat, amelyet ma látunk.

http://www.space.com/12529-earth-2-moons-collision-moon-formation.html

http : //news.discovery.com/space/two-moons-earth-110804.htm

http://www.telegraph.co.uk/news/science/ space / 10165036 / Earth-two-moons-tudósok állítása.htmlEzt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...