Kérdés:
Csillagászati ​​adatbázisok a gépi tanuláshoz?
mikek
2015-04-18 14:48:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ezt a kérdést olvastam a csillagászat nyílt problémáiról. A fejdíjas válasz azt mondja, hogy

Most hagytam el azt a terepet, ahol néhány kolléga megpróbál olyan szoftvert kifejleszteni, amely kép-kivonási technikákat használ az egyes csillagok izolálására a klaszterek közepén.

Érdekesnek találom ezt a problémát. Hol találhatok csillagászati ​​képeket tartalmazó adatbázisokat különböző típusú ML technikák teszteléséhez az ilyen problémák megoldására?

Egy válasz:
Dieudonné
2015-04-18 19:12:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az Európai Déli Obszervatórium képadatokkal ellátott katalógusokkal rendelkezik, amelyek a http://www.eso.org/qi/ címen érhetők el. Önnek regisztrálnia kell, mielőtt hozzájuk férne.

Azt javaslom, hogy nézze meg más obszervatórium weboldalait. El kell néznie a nagyközönség számára megcélzott oldalakon, és linkeket kell találnia az adatokra vagy a tudományra, a felhasználói portálra vagy hasonlóra. Ezeket néha nehéz megtalálni.

Ideális esetben szabványos jegyzetekkel ellátott képkészlettel rendelkezne a besoroláshoz, így összehasonlíthatja eredményeit másokkal. Sajnos nincs tudomásom egyetlen szabványkészletről sem.

A mintafelismerés csillagászati ​​képeken történő használatával foglalkozó szakirodalomhoz a http://astrometry.net/biblio.html jó forrás . Létrehoztak egy ML rendszert, amely nemcsak a csillagokat képes megkülönböztetni más objektumosztályoktól, hanem azt is, hogy mely csillagok láthatók a képen! Nagyon érdekes kutatás.

Megjegyzés A csillagok klaszterekbe történő besorolásához valószínűleg nem a besorolás, hanem a nagyobb szegmentálás jelenti a problémát.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...